El Crem se suma a la crida feta pel president del Parlament per fer front comú en defensa de la democràcia i les llibertats

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), com a entitat que es dedica a l’estudi de la història local i com a ciutadans compromesos amb els problemes que afecten la nostra societat, se suma a la crida feta pel president del Parlament, instant els partits, sindicats, entitats i organizacions a treballar per articular una resposta unitària en defensa de la democràcia i les llibertats.

El president del Parlament, Roger Torrent, durant el missatge institucional en què fa la crida a crear «un front comú pels drets i llibertats». Imatge: NacióDigital / Adrià Costa
El president del Parlament, Roger Torrent, durant el missatge institucional en què fa la crida a crear «un front comú pels drets i llibertats». Imatge: NacióDigital / Adrià Costa


En aquests excepcionals moments, no podem restar indiferents davant la repressió que pateixen els nostres governants empresonats o exiliats i els centenars i centenars de diputats, alcaldes, regidors, ciutadans i ciutadanes imputats, per reivindicar, de manera pacífica, un país més lliure, més just i més democràtic. La fonamentació jurídica dels delictes dels quals se’ls acusa, rebel·lió entre altres, es basa en la parcialitat dels fets, esbiaixats fins a la fabulació, i en el retorciment de la legalitat, ja que no hi ha hagut en cap cas violència.

Tampoc podem restar passius davant la progressiva retallada i vulneració de drets fonamentals, que s’ha produït en aquests darrers anys amb el govern del PP (reforma del Tribunal Constitucional, del Codi Penal i promulgació de la “llei mordassa”), com es desprèn dels diversos informes del Síndic de Greuges.

Els vergonyosos i reiterats atacs a la llengua catalana i a l’escola, als mitjans de comunicació i a la llibertat d’expressió constitueixen altres tantes serioses preocupacions que no podem deixar de denunciar i que són exemples clars de la baixa qualitat democràtica d’aquest país.

Un estat de dret no pot menystenir les legítimes reivindicacions de més de dos milions de ciutadans i molt menys fer-ne escarni. L’Estat espanyol, el seu govern, qüestionat per la no separació de poders, judicialitzant la política ha abandonat tota mena de diàleg, d’entesa. Mitjans de comunicació internacionals, parlamentaris europeus de

diferents ideologies l’han advertit que els problemes polítics s’han de resoldre amb propostes polítiques i no deixar-ho en mans de jutges i policies.

El CREM se sent interpel·lat per la crida del president del Parlament i exigeix la llibertat dels empresonats, el retorn dels exiliats, el sobreseïment d’aquesta causa general contra l’independentisme, la supressió de l’article 155 i la restitució de les institucions catalanes, que respecti la voluntat popular del 21-D i garanteixi els drets polítics de tots els seus electes com demana cautelarment el Comité de Drets Humans de l’ONU.

La nostra entitat se solidaritza amb els empresonats, exiliats i imputats i les seves famílies i, de manera especial, amb el perpetuenc Jordi Cuixart i la seva família.

Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM)
Santa Perpètua de Mogoda, 11 d’abril de 2018