Memòria Col.lectiva Audiovisual

Es tracta de fomentar entre els veïns i les entitats la recopilació, conservació i/o cessió d’imatges i de documentació d’interès històric i cultural amb la finalitat de construir la memòria col·lectiva multimèdia del nostre passat recent.

El CREM, a part de la celebració de jornades sobre la història local, de la publicació de L’ORDIT, de la realització de conferències, exposicions, organització de visites del patrimoni local, de sortides culturals, de la recuperació de la memòria històrica, també té entre els seus principals objectius: la recopilació i conservació de documents d’interès històric i cultural.

Memòria Col·lectiva Audiovisual de Santa Perpètua és, doncs, un projecte del CREM per fomentar la recopilació, conservació o cessió d’imatges i documentació d’interès historicocultural entre els veïns i les entitats i, sobretot, per fer-la arribar, fer-la visible a la ciutadania a través de projeccions, presentacions, debats, etc. Es tracta de construir una història col·lectiva perquè coneguem i ens reconeguem en el nostre passat recent. En definitiva, un projecte que vol recuperar un patrimoni dispers, amb risc de malmetre’s i, al mateix temps, enfortir les nostres arrels i l’autoestima pel nostre poble.

HUMET HIDRÀULICA, carátula del DVD

Aquest projecte s’estrenà amb la projecció del documental HUMET HIDRÀULICA, al servicio de la agricultura, realitzat per Joan Humet el 1980 i on s’expliquen les diferents fases de producció de la fàbrica. No fa gaires anys, quina família de Santa Perpètua no treballava a ca l’Humet? Aquesta empresa, que va ser creada per l’avi Humet durant els anys 30 del segle passat i que va arribar a tenir dues fàbriques, una aquí i una altra a Palència, i més de 1.000 treballadors, situant-se entre les capdavanteres d’Europa per les seves exportacions, va haver de tancar a començaments dels 80 principalment per la crisi del petroli.