Projecció de El xoc

La pel·lícula del procés de la mà dels seus protagonistes

El Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM) i el Cineclub Cisco de Can Mosenya projectaran el dissabte 29 de setembre, a les 20 hores, al Teatre del Centre, la pel·lícula documental El xoc.

  El director de El xoc, Enric Vilageliu (esq.), i el productor executiu, Vicenç Relats

El director de El xoc, Enric Vilageliu (esq.), i el productor executiu, Vicenç Relats

Un retrat del procés cap al referèndum de l’1-O i la proclamació de la República Catalana, realitzada pel cineasta Enric Vilageliu i produïda per l’editorial i productora audiovisual Gent i Terra SL. El realitzador assistirà a la projecció i al final hi haurà un debat. Aquest acte s’emmarca dins la commemoració del primer aniversari de la proclamació de la República Catalana feta pel Parlament de Catalunya.

“El xoc mostra què va passar al Parlament i al carrer, seguint els seus protagonistes, tant els polítics independentistes –alguns d’ells a la presó o a l’exili- com els líders de l’oposició. El film està “platenjat com una pel·lícula”, no té veu en off ni entrevistes i només té so ambient i imatges de les bambolines del Parlament i del carrer. Ofereix una mirada molt cinematogràfica sobre els fets ocorreguts i sobre el paper que hi van jugar els principals dirigents polítics i de les entitats civils tan favorables com detractores de la independència, que són captats de prop per la càmera, sense filtres i posant al descobert situacions que han quedat amagades”.
[Text: NacióDigital]