Exposició Les Dones del 36. Reivindicació de la memòria històrica, de lluita contra l’oblit i el silenci

Exposició Les Dones del 36. Reivindicació de la memòria històrica, de lluita contra l’oblit i el silenci, amb l’objectiu de recuperar i transmetre l’experiència de dones que visqueren la II República i la Guerra Civil.

El Col·lectiu de Dones del 36 és un grup de dones majors de 80 anys supervivents de la Guerra Civil i l’any 1997 es van constituir com a col·lectiu a Barcelona per recordar a les noves generacions que els avenços polítics i socials dels quals avui en dia gaudeix la dona no van començar l’any 1975, com alguns i algunes ens volen fer creure, sinó que daten d’una lluita que es fa evident l’any 1931 amb el triomf de la República.

Del 10 al 24 de febrer de 2006

D’esquerra a dreta, Josep Ventura, Pilar Silgado (regidora), Isabel Garcia (alcaldessa), Josefina Piquet, Rafael Martín (membre del CREM), Pere Garcia (president del CREM), Isabel Olesti (periodista), Ernest Vilàs (membre del CREM)
D’esquerra a dreta, Josep Ventura, Pilar Silgado (regidora), Isabel Garcia (alcaldessa), Josefina Piquet, Rafael Martín (membre del CREM), Pere Garcia (president del CREM), Isabel Olesti (periodista), Ernest Vilàs (membre del CREM)